Allgemein

Betuweroute kan uitbreiden

Een historisch moment. De Duitsers gaven vrijdag in Oberhausen het startsein voor de aanleg van het Derde Spoor. Na 25 jaar wordt er nu eindelijk gestart met de aanleg van het 73 kilometer lange spoor tussen Emmerich en Oberhausen. De spooruitbreiding zorgt ervoor dat het goederenvervoer per spoor vanuit de Rotterdamse haven naar het Europese achterland in de toekomst flink kan toenemen.
<Weiterlesen>

De ICE-hogesnelheidstreinen van Deutsche Bahn en NS zijn geschikt gemaakt om te kunnen rijden over de aangepaste spoorinfrastructuur van de grensovergang tussen Zevenaar en Emmerich. Ricardo Rail kreeg de opdracht om te zorgen dat dit technisch probleemloos verliep en dat de ICE’s hiervoor toegelaten werden. Het ging om een ingewikkeld vraagstuk waarbij alle puzzelstukjes uiteindelijk in elkaar moesten vallen, vertellen senior adviseur Peter Zijdemans van Ricardo Rail en materieelmanager NS International Constant Brohm in een interview met SpoorPro.
<Weiterlesen>